Skip to main content
Direct doneren

Word vrijwilliger

Help mee om vanuit Nederland onze projecten succesvol te laten verlopen!

Joni werkt in Nederland met zoveel mogelijk met professionals die vrijwillig hun expertise in willen zetten voor Joni. Samen halen we het beste in onszelf en de mensen om ons heen naar boven én geven geluk door. Inmiddels vormen we een actieve community met vriendschappen voor het leven.

Joni is op zoek naar jou!

Wil jij je vrijwillig inzetten voor Joni om samen onze kansen door te geven op plekken waar dit hard nodig is? Dat vinden we fantastisch! Hieronder zie je drie verschillende manieren waarop jij kan helpen als vrijwilliger. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe vrijwilligersvacatures? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Online/ home-office vrijwilligers

Als online/home-office vrijwilliger wil jij jouw expertise voor vast moment in de week of maand inzetten om ons te helpen. Dit kan op heel veel verschillende gebieden. Samen stemmen we dit van te voren goed. Werkzaamheden zijn op het moment allemaal online.

Binnenkort vind je hieronder de vacatures voor vrijwilligers die we heel graag in ons team willen verwelkomen. Denk je dat je op een andere manier ons kunt ondersteunen? Laat het ons weten!

Oproepvrijwilligers

Door het jaar heen hebben we uiteenlopende activiteiten en opdrachten die direct of indirect heel belangrijk zijn voor Joni. Van het vormgeven van een jaarverslag, een videoreportage, tot het samenstellen van kerstpakketten en  bemannen van een marktkraam. We maken hierbij dankbaar gebruik van vrijwilligers, die via ‘oproep’ benaderd worden en zelf kunnen aangeven of ze beschikbaar zijn voor een incidentele klus.

Vrijwilligers in de voorlichting

Geluk delen staat bij ons centraal en daar vertellen we graag over! Dit doen we onder andere bij benefiet evenementen, serviceclubs, goede-doelen markten of op scholen. Ben jij een goede verhalenverteller, sta je achter onze boodschap en vind je het leuk om ons daarin te helpen? Neem dan contact op!

Actuele projecten

Bekijk alle projecten
Koffie Kwekerij | Coffee nursery “1”

Koffie Kwekerij | Coffee nursery “1”

Hier komt korte omschrijving van het project.

Lees meer Doneer
Project: Gemeente Mentek
Fase 2

Project: Gemeente Mentek

Bovenop een heuvel, diep in de binnenlanden van Ethiopië, ligt de gemeente Mentek met ruim 1100 inwoners. Om in Mentek te komen moet je vier uur lopen vanaf de dichtstbijzijnde begaanbare weg. De enige inkomstenbron in dit gebied is landbouw, maar oogsten zijn kwetsbaar en minimaal. Elektriciteit, schoon water en toegang tot gezondheidszorg is er niet. Dit gebied telt 700 kinderen en jongeren, waarvan meer dan 50% meisjes, die door gebrek aan onderwijs en banen samen met hun familie al generatie op generatie in armoede leven. Joni startte in 2020 met de eerste fase: fundamentele zaken. In september 2021 start fase 2 en zoeken we nog financiering.

Lees meer Doneer
Project: Regio Debre Berhan
Fase 3

Project: Regio Debre Berhan

Meer dan 50% van de jongeren in Ethiopië is werkloos. Onder jongeren op het platteland, vrouwen en jongeren met een beperking is de werkloosheid nóg groter. Joni’s fase 3 ‘Young Social Startup Academy’ (YSSA), geeft talentvolle jongeren de kans om werk te maken van hun business idee. Debre Berhan, een middelgrote stad in de staat Amhara, wordt omringd door gebieden waar jongerenwerkloosheid zelfs boven de 50% uit stijgt. Ondanks dat de stad – en ook het onderwijs- grote stappen maakt in ontwikkeling, blijft de vraag naar banen voor jongeren in de regio enorm én groeiend. Talentvolle jongeren die eerder de kans kregen beroeps- of vervolgonderwijs af te ronden keren vaak na hun diploma gedwongen terug naar het platteland om verder te leven in armoede.

Lees meer Doneer
Project: Gemeente Guna Gunit
Fase 1

Project: Gemeente Guna Gunit

Diep in de binnenlanden ligt het geïsoleerde Guna Gunit, een gebied met ruim 7.000 inwoners. De enige manier om er te komen is te voet, want wegen zijn onbegaanbaar. Schoon water en elektriciteit is er niet, sanitaire voorzieningen evenmin. Toegang tot onderwijs – en de kans op een baan – is nihil. Maar liefst 95% van de kinderen gaan niet naar school of stoppen vroegtijdig door het gebrek aan fundamentele zaken. De enige inkomstenbron in Guna Gunit is landbouw; van de minimale oogst in het droge gebied moeten alle inwoners worden gevoed. Armoede wordt zo al decennia generatie op generatie doorgegeven.

Lees meer Doneer

Geef je geluk door!

Samen geven we onze kansen door aan een ander. Dát is deelbaarheid van geluk.

Doneer direct! Het verhaal van Joni