Skip to main content
Direct doneren

Doe een gift

Wat fijn dat je juíst nu overweegt om onze projecten te steunen!

Het doorgeven van kansen en het delen van geluk is dé manier om armoede de wereld uit te helpen. Daar zijn wij van overtuigd. Wij van Joni kunnen niet anders – het zit in onze natuur. We vinden het fantastisch dat mensen als jij ons weten te vinden. Samen maken we het verschil.

Via het formulier hieronder kun je gemakkelijk precies zelf aangeven hoeveel je wilt doneren en hoe vaak. Wij zorgen vervolgens dat de betaling netjes en veilig wordt verwerkt.

Meer weten over onze aanpak of actuele projecten? Scroll dan verder.

Jouw donatie

Ik doneer

Hoeveel wil je doneren?

Met € 10,-

 • voorzie jij een klaslokaal van lampen.

Met € 25,-

 • geef jij een familie toegang tot gezondheidszorg

Met € 50,-

 • zorg jij dat er een fijne juf of meester voor de klas staat

Met € 5,- per maand

 • voorzie jij een klaslokaal van lampen.

Met € 15,- per maand

 • geef je een hele familie lévenslang toegang tot fundamentele zaken

Met € 50,- per maand

 • zorg jij dat een jongere naar een vervolgopleiding kan.

Voor € 15,-

 • zorg jij dat een meisje op het platteland haar basisschool afmaakt

Voor € 45,-

 • geef je een hele familie lévenslang toegang tot fundamentele zaken

Met € 150,-

 • zorg jij dat een jongere naar een beroepsopleiding kan.

Met € 250,-

 • Sponsor je de inschrijving bij de Ethiopische KVK en bank van een ondernemersteam!

Voor € 350,-

 • Zorg jij dat álle kinderen uit een familie hun basisschool en vervolg school afmaken.

Met € 550,-

 • Maak jij mogelijk dat dríé families levenslang toegang hebben tot fundamentele zaken.

Gegevens

De betaling gaat vanaf dit punt verder op een externe, beveiligde pagina. Wanneer de betaling is afgerond keert u terug naar deze website.

DIG. MACHTIGING: Met deze digitale machtiging geeft u Joni toestemming voor het versturen van een eenmalige of doorlopende incasso-opdracht naar uw bank om uw bijdrage af te schrijven. Lees voor meer informatie onze privacy verklaring.

Actuele projecten

Bekijk alle projecten
Koffie landbouwschool

Koffie landbouwschool

Hier komt korte omschrijving van het project.

Lees meer Doneer
Koffie zaailingen kwekerij

Koffie zaailingen kwekerij

Hier komt korte omschrijving van het project.

Lees meer Doneer
Koffie Academie

Koffie Academie

Hier komt korte omschrijving van het project.

Lees meer Doneer

Onze aanpak

Al Joni’s projectgebieden en doelgroepen worden gekenmerkt door een groot tekort aan fundamentele zaken en nauwelijks toegankelijk onderwijs, laat staan werkgelegenheid en geluk doorgeven. Daarom werken we in elk nieuw project naar onze einddoelstelling toe, middels vier fasen.

Een veilige leeromgeving voor álle kinderen om kans te krijgen te leren en ontwikkelen

Investeren in fundamentele zaken

Een dak boven je hoofd, schoon drinkwater, veilig over straat kunnen, hulp als je ziek bent, en kwetsbaar durven én kunnen leren; fundamentele zaken zijn de elementen die noodzakelijk zijn om uiteindelijk naar school te kunnen of aan het werk te gaan. Joni investeert in fundamentele zaken. Wat nodig is, is afhankelijk van de omgeving. Bij de start van een nieuw project gaan we daarom altijd in gesprek met de lokale bevolking. Zo leggen we een basis voor een gelijkwaardige samenwerking en maken we samen met alle betrokkenen een plan van aanpak.

Voor Joni is het realiseren van fundamentele zaken nooit een doel op zich: deze investeringen worden altijd gedaan om vervolgens aan onderwijs of ondernemerschap te kunnen werken. De fundamentele zaken vormen als het ware de basis die noodzakelijk is om aan de volgende fasen te beginnen.

Gelijkwaardig vertrouwen

Naast ‘hardware’ als stenen en cement verstaan wij onder fundamentele zaken nog een ander belangrijk element: gelijkwaardig vertrouwen. Een goede vertrouwensband tussen Joni en alle betrokkenen is essentieel om samen in alle kwetsbaarheid te kunnen leren en ontwikkelen.

 

Advies op maat Actuele projecten fase 1

Kwaliteit onderwijs én ondernemende vaardigheden voor alle kinderen om kans op succesvol werk- of ondernemerschap te vergroten

 

Kwaliteit van onderwijs

De eerste hoofddoelstelling binnen de fase onderwijs is om kinderen op school te krijgen én houden zodat zij hun grade 8-examen kunnen halen. Het behalen van dit examen is nodig om door te stromen naar het vervolgonderwijs. In geïsoleerde streken op het platteland haalt slechts 5% van de kinderen het eindexamen. Daar zijn verschillende, veelvoorkomende redenen voor: omdat fundamentele zaken ontbreken of omdat kwaliteit van onderwijs slecht is. Joni investeert in deze fase in goed en passend onderwijs. Dit doen we enerzijds bijvoorbeeld door docenten bij te scholen, ouderparticipatie en het verzorgen van goed (aangepast) lesmateriaal, anderzijds door het aanleren en eigenaren van 21ste-eeuwse vaardigheden via Joni’s Young Global Citizens-programma.

Joni Awards

Kinderen die hun grade-8 en grade-12 examen halen kunnen slimme Joni Awards winnen, bijvoorbeeld een zonnepaneel waarmee een hele familie toegang krijgt tot elektriciteit. Hiermee krijgen leerlingen toekomstperspectief én kan opgedane kennis direct gedeeld worden met familieleden in donkere avonduren.

Joni’s Young Global Citizen-programma.

Hierin komen ondernemende vaardigheden als het nieuws interpreteren, je rechten kennen, probleem oplossend denken, financiële en digitale geletterdheid spelenderwijs aan bod. Deze vaardigheden zijn voor ieder kind cruciaal om mee te kunnen in de wereld van nu. Deze 21ste-eeuwse vaardigheden zien wij als ook als voorwaarde om de kansen op een baan of het starten van een eigen bedrijf aanzienlijk te vergroten en daarmee uiteindelijk chronische armoede te kunnen doorbreken.

 

Advies op maat Actuele projecten fase 2

Nieuwe banen creëren door jongeren te begeleiden in de start van hun bedrijf

Met 112 miljoen inwoners en een extreem groot tekort aan banen is de werkloosheid in Ethiopië groot, in het bijzonder voor jongeren. Geen baan betekent geen inkomen. Zo blijven gezinnen arm en blijft de armoede generatie op generatie groeien. De oplossing ligt voor de hand: er zijn banen nodig.

Het doel is dat de jongeren aan de slag kunnen met het runnen van een eigen bedrijf of dat zij hun kans op een baan vergroten. Door het ondernemerschap in de jongeren aan te moedigen creëren de jongeren hun eigen kansen én bieden zij, met hun bedrijf, werk aan de generaties na hen.

Businessschool en startfinanciering

Het ondernemerschapsprogramma van Joni is een businessschool voor talentvolle jongeren uit fase 2. In de businessschool kunnen zij aan de slag om hun idee om te zetten in een bedrijf. Voorwaarde is dat zij zowel economische en maatschappelijke winst creëren. De jongeren ontwikkelen specifieke ondernemerschapsvaardigheden die nodig zijn om hun bedrijf te runnen en worden gecoacht door lokale én internationale ondernemers. Zij begeleiden hen bijvoorbeeld in het schrijven van business plannen en laten hen kennismaken met vaardigheden als brainstormen, problemen oplossen, financieel plannen en creatief denken. Ook het pitchen voor startfinanciering is een belangrijk onderdeel van het programma.

 

Advies op maat Actuele projecten fase 3

Een beweging die uiteindelijk een heel grote groep kan bereiken door deelnemers die hun kansen opnieuw doorgeven. Een beweging in de deelbaarheid van geluk.

Deel je geluk, met andere woorden ambassadeurschap, is de rode draad die in alle projecten van Joni verweven is. Het is de gemene deler die alle betrokken mensen bij Joni met elkaar verbindt. Het diepe geloof van Joni in het delen van geluk en het doorgeven van kansen is de basis van alle projecten die we aangaan.Ambassadeurschap is het gevolg van fundamentele zaken, onderwijs en ondernemerschap. Het is de verwachting dat jongeren door deze programma’s te volgen ideeën kunnen bedenken waarmee zij anderen verder helpen, bijvoorbeeld door nieuwe banen te creëren of door mentor of coach te worden. Zo verspreidt zich een beweging die uiteindelijk een heel grote groep kan bereiken. Een beweging in de deelbaarheid van geluk.

Advies op maat Actuele projecten