Skip to main content
Direct doneren

Koffie bestellen

In het zuiden van Ethiopië ligt de koffieboerderij van de familie Syoum. De boerderij, al sinds 1921 in handen van de familie, wordt inmiddels gerund door de vierde generatie. Hoewel een koffieplantage runnen in Ethiopië idyllisch klinkt is de werkelijkheid hard. Onder koffieboeren heerst grote armoede; voor velen van hen is het onmogelijk om hun gezin te onderhouden. De oorzaak: ongelijkheid in de koffieketen.

Het is tijd om dat te veranderen. Hoe? Met Joni koffie! Dat is koffie die rechtstreeks van de boerderijen via onze webshop in jouw kopje komt. Zonder tussenkomst van overbodige factoren die ongelijkheid in de koffieketen veroorzaken. Dat smaakt niet alleen goed; dat vóelt ook goed.

Buna tetu! (Ethiopisch voor ‘kom koffie drinken!’)

Onze koffiesmaken

Mogelijkheden voor bedrijven

Elke maand verzekerd van de lekkerste Ethiopische koffie, voor én door ondernemers die willen bijdragen aan een eerlijke wereld? Via de webshop van Joni koffie sluit je eenvoudig je membership af. Het is ook mogelijk om er een koffiemachine, servies en ander toebehoren bij te bestellen. Veel thuiswerkende teamleden? Dan zorgt Joni voor lekkere koffie aan huis.

Fijn voor jou

  Goed voor Etiopië

   Ongelijkheid in de koffieketen

   Koop je een pak koffie in de supermarkt, dan komt slechts 10% van de opbrengst in het land van herkomst terecht. Nog eens een fractie daarvan belandt uiteindelijk in de portemonnee van de koffieboer. Die ongelijke verdeling ontstaat door talloze schakels in de koffieketen die allemaal een graantje willen meepikken. Dat kan, zolang die schakel ook echt waarde toevoegt aan de koffie en de verdeling eerlijk blijft. Juist dáár gaat het nu vaak mis. En de Ethiopische koffieboeren zijn daar de dupe van.

   Families op koffieboerderijen leven in armoede en zakken daar, generatie op generatie, steeds dieper in weg. Zij zijn niet in staat om hun kinderen goed te voeden, om hen naar school te sturen of om te investeren in de boerderij. De opbrengst van hun grond is daar simpelweg te klein voor.

   Joni koffie – koffie met een missie

   Ethiopië is de bakermat van de koffie en het thuisland van de Arabicaboon. Voor Joni is een kop koffie dé manier om geluk door te geven. We zijn dan ook op een missie: met onze eigen Joni koffie willen we de lekkerste koffie rechtstreeks vanaf de plantage in jouw kopje krijgen. Zonder tussenkomst van overbodige factoren die ongelijkheid in de koffieketen veroorzaken. Mét liefde, passie, eerlijke prijzen voor de boer en een verrukkelijke smaak voor jou. Koop je Joni koffie, dan draag je dus direct bij aan een betere leefwereld voor de boer.

   Het is bovendien niet alleen de boer die wij met Joni koffie een betere kans willen bieden. Ook bij het branden, verpakken en bezorgen van de koffie willen wij sociale impact maken. We werken samen met een gespecialiseerde organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt. Zo maken we in elk onderdeel van de keten bewuste keuzes om ons geluk te kunnen delen.

   Toont alle 3 resultaten