Skip to main content
Direct doneren

Word businesscoach

Wil jij Ethiopische jongeren helpen een onderneming te starten?

Een onderneming starten in Ethiopië is niet zomaar iets. Jongeren die op succesvolle wijze een bedrijf opzetten zorgen hiermee voor waardevolle werkgelegenheid. Het stelt hen dus in staat hun geluk door te geven aan anderen. En daar leven weer hele gezinnen van. We hoeven je waarschijnlijk dan ook niet uit te leggen hoeveel impact je kunt maken als businesscoach.

Wat is jouw rol als businesscoach?

Als businesscoach ondersteun je ons tijdens het proces waarin we jongeren meenemen op weg naar ondernemerschap. Dit proces bestaat uit een aantal stappen die we hieronder toelichten. Uiteindelijk help je jongeren hun ideeën om te zetten naar iets concreets. Jongeren presenteren hun businessplannen tijdens een heuse pichtbattle. Als jurylid help jij de beste ideeën kiezen en je draagt bij aan een beloning in de vorm van startkapitaal.

Stapsgewijs op weg naar zelfstandig ondernemerschap

Al jaren koppelen wij enthousiaste ondernemers in Nederland en daarbuiten aan gemotiveerde Ethiopische jongeren die barsten van de ideeën. Door middel van financiële sponsoring en het via jouw bedrijf beschikbaar stellen van een online businesscoach volg je twee jaar lang een Ethiopisch talent op de voet.

  1. Het begint allemaal met een trainingstraject op Joni’s business school. Jongeren leren hun talenten te ontdekken en ontplooien. Ze leren met een marktgerichte blik om zich heen te kijken, zodat ze kansen signaleren. Er zijn gastcolleges van succesvolle ondernemers (een mooie rol voor jou als Nederlandse ondernemer!) en belangrijke, ook digitale, vaardigheden worden bijgebracht. Er ontstaat zelfvertrouwen en de eerste ideeën worden conceptueel uitgewerkt.
  2. De ondernemers in spé ontwikkelen vanuit de concepten een concreet ondernemingsplan. Dat doen ze in teams, zodat ze de kracht van samenwerken zien. De jongeren doen marktonderzoek en gaan aan de slag met het maken van een begroting. Tot slot leren zij op welke wijze zij hun plan het beste kunnen presenteren.
  3. Tijd om de plannen te pitchen! Hier kunnen de jongeren hun verse presentatieskills in de praktijk brengen. We spreken van een heuse pitchbattle, waarbij een panel van ondernemers (mogen we een stoel voor je reserveren?) adviezen geeft voor verdere ontwikkeling. De starters met de beste plannen mogen rekenen op een investering. Het winnende team verwerft het benodigde startkapitaal om hun ondernemersdromen te verwezenlijken.

Met coaching, netwerk en publiciteit bieden we de deelnemers vervolgens alle kansen op een vliegende start van een succesvol bedrijf. Met opnieuw werkgelegenheid én kansen voor anderen.

Wil je doorpraten over jouw eventuele rol als business coach? Neem dan contact op. Tijdens een persoonlijk gesprek (kan ook via beeldbellen) maken we graag kennis met je!

Joni koffie Zakelijk. Je hoeft alleen maar voor ándere koffie te kiezen.

Deel je ondernemersgeluk en schenk zakelijk onze premium Koffie. (binnenkort verkrijgbaar)

Met Joni koffie ben je elke dag verzekerd van de lekkerste koffie, voor én door mensen die willen bijdragen aan een eerlijke wereld. Door eenvoudig te kiezen voor een andere koffieleverancier deel jij je ondernemersgeluk op bijzondere wijze.

Onze koffie komt in verschillende soorten en smaken. Zo hebben we voor vrijwel ieder apparaat de juiste bonen of maling. Wij regelen verder alles, dus je mag rekenen op volledige service inclusief apparaat, onderhoud, benodigdheden en tijdige (spoed)levering van koffie, thee en cacao. Ook gepersonaliseerd servies en koffiemeubels op maat behoren tot de mogelijkheden.

Joni koffie smaakt niet alleen goed, het voelt ook goed!

Tot slot helpen wij je desgewenst om op de juiste manier met je klanten en medewerkers te communiceren over de bewuste en duurzame keuzes die jij met je bedrijf maakt.

Fijn voor jouw bedrijf

  • Wij regelen álles!
  • Ook voor thuiswerkers!
  • Zichtbare sociale impact

Goed voor Etiopië

  • Uniek: from farmer to consumer.
  • Opbrengst koffie gaat naar Joni projecten
  • Alles voor een eerlijke koffieketen
De koffie wordt geplukt!

Op onze farm zijn we druk bezig met de Oogst. Komend voorjaar brengen we de koffie naar Nederland. Vanaf dat moment kun jij zakelijk onze koffie schenken en impact maken!

Houd mij op de hoogte!