Skip to main content
Direct doneren


Coronacrisis in Ethiopië

Maar liefst 26 miljoen éxtra kinderen kunnen niet naar school

Ethiopië is met 112 miljoen inwoners het op een na grootste land in Afrika. Maar liefst de helft van alle kinderen gaan niet naar school of stoppen vroegtijdig. De coronacrisis zorgt voor nog eens 26 miljoen extra kinderen en jogneren die niet naar school gaan. 

Geen toegang tot onderwijs heeft niet alleen impact op leerontwikkeling, maar ook lange termijn impact op gezondheid, ontwikkeling en kans op werk in de toekomst. Met name meisjes zijn kwetsbaar in landelijke gebieden, doordat ze per direct nodig zijn voor de hulp in huis of veel te vroeg uitgehuwelijkt worden. Verwacht wordt dat een groot deel van de kinderen in landelijke gebieden dan ook niet terugkeren naar school. 

Joni heeft dit jaar, bij de eerste signalen van het coronavirus in China noodonderwijs verleend aan 1.000 kinderen in geïsoleerde landelijke gebieden. Een pakket voor iedere familie met onder andere leermateriaal en hygiënemiddelen. Daarnaast hebben we in twee gemeentes plannen ontwikkeld begin 2021 starten. Lees hier meer over deze projecten!